Interessegebieden

Eerste graad A-stroom

MAAK KENNIS MET DE NIEUWE A-STROOM

Brede basisvorming

We kiezen voor een invulling van de differentiatie-uren waarbij zoveel mogelijk leerlingen kunnen genieten van hetzelfde aanbod, in welke optie ze ook zitten. Elke leerling van 1A heeft 1 lesuur ICT en volgt ‘Horizonmodules’.

Horizonmodules

In deze keuzemodules gaan leerlingen, samen met de leerkracht, op zoek naar een antwoord op een vraag of een probleemstelling. Deze uren zijn echt bedoeld om de ‘horizon’ van de leerlingen te verruimen.

De leerkracht vervult hierbij de rol van coach. De klassikale instructiemomenten worden beperkt. De leerlingen bepalen mee het doel en worden uitgedaagd om met het probleem aan de slag te gaan. De input van de leerling wordt dus een belangrijk gegeven. Hierbij zal ook het creatieve en het probleemoplossend denken zoveel mogelijk gestimuleerd worden.

Leerlingen kunnen kiezen uit een gevarieerd aanbod van thema’s. Ze kiezen niet per klas, maar individueel. Via deze uren krijgen de leerlingen meer zicht op hun interesses en talenten.

Volgende thema’s komen aan bod:

Loep-uren

In de optie Moderne Wetenschappen versterken we Frans én wiskunde met een extra lesuur. In de optie Exploratie is er een loep-uur voor Nederlands en Frans samen.  Tijdens deze ‘Loep-uren’ gaan we dieper in op de inhouden van deze vakken. Leerlingen gaan volgens eigen noden en/of mogelijkheden aan de slag, ieder op hun eigen tempo en met diverse werkvormen. Zo willen we elke leerling op zijn/haar niveau uitdagen en zo ver mogelijk brengen in het leerproces.

Wat kan je verder verwachten in de A-stroom?

Drie opties

Moderne Wetenschappen
Behaalde je sterke resultaten in de basisschool en heb je zin in een extra uitdaging? Hou je van wiskundige raadsels en wetenschappelijke proeven? Ben je gemotiveerd om na de lessen nog voor school te werken en kan je al redelijk zelfstandig aan de slag, dan is Moderne Wetenschappen een uitstekende keuze.

lessentabel eerste jaar MOWE | lessentabel tweede jaar MOWE

Latijn
Ben je erg geïnteresseerd in talen en oude culturen? Dan is de optie Latijn je op het lijf geschreven. Het tempo ligt hier iets hoger, maar dat mag voor een leergierige leerling als jij geen probleem zijn.

lessentabel eerste jaar Latijn | lessentabel tweede jaar Latijn | lessentabel tweede jaar Grieks-Latijn

Exploratie
Werk je graag samen met anderen? Wissel je theorie graag af met praktijk? Dan is Exploratie echt iets voor jou.

lessentabel eerste jaar Exploratie | lessentabel tweede jaar Exploratie