Interessegebieden

Eerste graad B-stroom

DE NIEUWE B-STROOM

Wil je iets met je handen doen, en met beide voeten in de praktijk staan? Misschien heb je door omstandigheden een leerachterstand opgelopen? Of heb je moeite met talen en/of rekenen? Heb je je getuigschrift van het basisonderwijs niet behaald? Dan is het aangewezen om het eerste leerjaar B te volgen. We hernemen basisleerstof van de lagere school en verwerken samen nieuwe leerstof. Tijdens de praktijkvakken ontdek je waar je interesses en talenten liggen. Doordat we in kleinere klasgroepen werken, krijg je veel individuele begeleiding.

Leertraject

Voor wiskunde, MAVO, Nederlands en Engels werken we deels in een leertraject. De leraren van deze vakken bepalen welke doelen voor hun vak tijdens deze uren bereikt moeten worden en hebben hier heel wat uitdagende en boeiende opdrachten rond uitgewerkt. Jij kiest zelf wanneer je wat doet en hoe je het doet. Natuurlijk helpen de leraren jou hier nog bij, zeker in het begin. Wil je graag extra uitleg? Dat kan! Wil je graag eerst zelf proberen? Dat kan! Wil je vandaag geen Nederlands? Dat kan! Je maakt zelf je weekplanning op zodat tegen het einde van de week alles netjes klaar is. De begeleidende leraren bekijken samen met jou of je alles ingepland krijgt.Tijdens het leertraject zijn er steeds twee leraren aanwezig. Handig!

Projectmatig werken

Omdat we het erg belangrijk vinden dat je op een ‘levensechte’ manier leert, organiseren we wekelijks projecten rond allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. Hier zal je samen met de leerlingen van het tweede leerjaar B aan de slag gaan.Vanuit de praktijk en ervaringen ga je heel wat opsteken!

Talentmodules

Iedereen heeft talent. De ene is taalvaardig, de andere is goed in getallen en nog een andere leerling kan direct aan de slag met een technisch stappenplan. Soms valt het direct op waar iemand goed in is, maar soms zie je niet meteen welke talenten iemand heeft. Misschien weet je zelf nog niet waar je eigenlijk goed in bent. Wij gaan je tijdens deze uren helpen om je talenten te ontdekken en te ontwikkelen! Leren wordt leuker en gaat sneller als je je talenten kan inzetten. Ben je bijvoorbeeld gepassioneerd door muziek, maar kan je een wiskundige formule niet onthouden? Maak er dan een leuk liedje over!

Leren samen leven

Samen met anderen kan je ontzettend veel.Als relaties werken,kan je ook beter om met tegenslagen.Relaties kunnen echter ook soms leiden tot conflicten. Weet je dan niet goed hoe je hiermee om moet gaan? Tijdens deze lessen helpen we je daarbij. Ook sociale media komen uitgebreid aan bod. Samen staan we sterk!

ICT

We starten op onze school met een laptop voor elke leerling. Maar wanneer en hoe gebruik je die dan? Hier kan je misschien nog wel wat hulp bij gebruiken.Tijdens de les ICT train je je digitale vaardigheden en leer je kritisch omgaan met online informatie.

 

In het tweede leerjaar B maak je kennis met de drie beroepenvelden die je op onze school in BSO kan volgen: Mode, Voeding-Verzorging en Office & Retail (Kantoor).

Wat kan je verder verwachten in de B-stroom?

lessentabel eerste leerjaar B | lessentabel tweede leerjaar B