Nieuwe leerling?

Eerste glimp

Welkom!

Welkom in het Kardinaal van Roey-instituut, de school van je leven! Onze school bevindt zich in het centrum van Vorselaar, midden in het groen. Vorselaar is aangenaam rustig en landelijk. Onze schoolgebouwen liggen op een ruim en groen domein. Je vindt er veel zitbanken, ideaal om tijdens de pauze met je vrienden bij te praten. Bij slecht weer kan dat steeds onder onze overdekte speelplaats en in de ontspanningszalen. Alle leerlingen van de eerste graad zitten samen in een modern gebouw: ‘Horizon’.

Nieuwsgierig? We nemen je mee op een virtuele rondleiding door de school en tonen je de leukste plekjes!

 

Lees onze Infogids

Je hebt ongetwijfeld heel wat vragen. Op deze pagina vind je al een heleboel antwoorden. Kijk gerust rond op de rest van de website. Tip: ook onze Infogids is een echte aanrader. Klik op de afbeelding om de gids te openen in een nieuw venster.

 

Heb je een vraag voor de directie of de pedagogisch medewerkers?

Wens je een gesprek met de pedagogisch directeur van de eerste graad of de bovenbouw? Heb je een specifieke vraag voor de pedagogisch medewerkers van de eerste graad of voor een ICT-coördinator?  Je kan hen steeds contacteren via e-mail. Met algemene vragen kan je terecht op het nummer van de school: 014 50 93 11.

Pedagogisch directeurs

Mevrouw Ann Smets
Pedagogisch directeur voor de eerste graad
0472 63 05 19 | ann.smets@kvri.be

De heer Raf Sneyers
Pedagogisch directeur voor de bovenbouw (derde tot het zevende jaar)
0490 57 26 81 | raf.sneyers@kvri.be

Pedagogisch medewerkers eerste graad

Mevrouw Sara Leysen
Zorgcoördinator en pedagogisch medewerker eerste graad
sara.leysen@kvri.be

Mevrouw Inne Hardis
Pedagogisch medewerker eerste graad
inne.hardis@kvri.be

ICT

ICT-coördinatoren Joris Aerts & Luc Peeters
joris.aerts@kvri.be | luc.peeters@kvri.be

Mevrouw Kathleen Rymen
Directeur Onderwijskunde & ICT
0499 24 59 43 | kathleen.rymen@kvri.be

Algemeen directeur

Mevrouw Birgit Mylle
0496 20 08 59 | birgit.mylle@kvri.be

 

De eerste graad in het KvRi

De eerste graad vormt de brug tussen de basisschool en de specifieke richtingen van de tweede graad. Eigen aan het middelbaar onderwijs is dat je keuzes moet maken. Heb je het getuigschrift van de lagere school behaald? Dan ga je naar het eerste leerjaar A. Heb je het getuigschrift van de lagere school niet behaald, dan zit je in het eerste leerjaar B.

 

Overzicht

Het eerste leerjaar A

Wat is het verschil tussen 1 Abstract en 1 Concreet?

Het vak Exploratie in 1 Concreet?

Het eerste jaar Latijn

Loep-uren

Horizonmodules

Het eerste leerjaar B

Een laptop voor iedere leerling

De ouderraad

 

Het eerste leerjaar A

In het eerste leerjaar A krijg je een brede vorming met interessante vakken. We zetten sterk in op differentiatie en we bouwen keuzemogelijkheden in zodat je zoveel mogelijk wordt uitgedaagd op jouw niveau.  Je kan kiezen tussen drie studierichtingen:

1 Abstract1 Concreet | 1 Latijn

 

Terug naar boven

 

Wat is het verschil tussen 1 Abstract en 1 Concreet?

Terug naar boven

 

Het vak Exploratie in 1 Concreet

Terug naar boven

 

Het eerste jaar Latijn

Terug naar boven

 

Loep-uren in het eerste jaar

Tijdens de loep-uren ga je dieper in op de leerstof van Nederlands, Frans of wiskunde. Je gaat aan de slag volgens je eigen noden en/of mogelijkheden, op je eigen tempo, met heel wat verschillende werkvormen en onder de begeleiding van meerdere leraren. In 1 Abstract is er elke week een loep-uur voor zowel Frans als wiskunde. In 1 Concreet is er wekelijks één loep-uur voor Frans en Nederlands samen.

 

Terug naar boven

 

De Horizonmodules

In deze keuzemodules verken je je talenten en leer je probleemoplossend en creatief werken. Tijdens deze uren verruim je je horizon en ga je klasdoorbrekend aan de slag. Je formuleert een vraag en gedurende 5 weken ga je samen met je leerkracht op zoek naar een antwoord. Je wordt uitgedaagd om creatief en kritisch na te denken en een eigen mening te formuleren. Je bepaalt zelf deels mee wat er tijdens deze lessen aan bod komt en hoe je te werk gaat. Je kan kiezen uit een ruim aanbod van thema’s.

Terug naar boven

 

Het eerste leerjaar B

Wil je iets met je handen doen en met beide voeten in de praktijk staan? Heb je geen getuigschrift van het basisonderwijs? Dan is de B-stroom iets voor jou. We herhalen een deel van de leerstof uit de lagere school en we verwerken samen nieuwe leerstof. Doordat we in kleinere klasgroepen werken, krijg je veel individuele begeleiding. Omdat we het erg belangrijk vinden dat je op een ‘levensechte’ manier leert, organiseren we wekelijks projecten rond allerlei thema’s uit het dagelijkse leven. Vanuit de praktijk en ervaringen ga je heel wat opsteken!

 

De B-stroom in het KvRi

Terug naar boven

 

Een laptop voor iedere leerling

Sinds het schooljaar 2019-2020 start elke leerling in het eerste jaar met een laptop. Voor de aankoop van deze laptop werkt de school samen met Signpost. Je kan deze laptop in één keer betalen of terugbetalen via een huurkoopsysteem. Wie dat wenst, mag met een eigen toestel werken (niet aanbevolen). Deze laptop moet voldoen aan de vereisten.

Alle belangrijke info lees je op www.kvri.be/laptop.

Terug naar boven

 

De ouderraad

Wat vinden ouders van onze school en wat doet de ouderraad precies? Enkele leden van de ouderraad vertellen er meer over in dit filmpje. Wil je als ouder graag lid worden van de ouderraad? Stuur dan een mailtje naar ouderraad@kvri.be.

Terug naar boven