Nieuwe leerling?

Welkom!

Je zal het snel genoeg ontdekken: wat je in het Kardinaal van Roey-instituut leert en beleeft, blijft je voor altijd bij. Onze leerkrachten en directie doen er alles aan om het verschil te maken in jouw leven. Daarom noemen we het KvRi graag ‘de school van je leven’.

Alles is nieuw en dat is best spannend. We gaan er dan ook voor zorgen dat je meteen je weg vindt in onze school. In onze kleinschalige vestiging in Lille zal je niet snel verloren lopen. In Vorselaar zit je samen met alle leerlingen van de 1ste graad in een nieuw gebouw.

Onze leerkrachten zullen je stap voor stap begeleiden bij het zoeken naar een goede studiemethode om te leren leren. Je kan pas goed leren als je je ook echt goed voelt in onze school. Daaraan werken we samen met jou en de hele klasgroep tijdens de lessen Leren – Leven. Om te ontdekken wat je interesses en talenten zijn, begeleiden we je bij het kiezen van een studierichting die bij je past.

Goede afspraken zijn belangrijk. De leefregels maken je wegwijs op onze school. Doorheen het jaar houden we via de schoolagenda en via het digitale leerplatform Smartschool contact met je ouders. We werken nauw samen met het Centrum voor Leerlingenbegeleiding (CLB), dat zich naast de school in Vorselaar bevindt. Je kunt er, met of zonder je ouders, altijd aankloppen voor informatie en advies.

Je zal op onze school veel tijd doorbrengen. We maken er dan ook een plaats van waar je graag schoolloopt. Een vertrouwde plek voor leerlingen en leerkrachten. Je schoolperiode wordt een fantastische tijd die je niet snel zal vergeten.