Onze school

Het Kardinaal van Roey-instituut is een eigentijdse en hartelijke school in de groene Kempen. Bijna 1500 leerlingen maken hier elke dag samen school . Ze kunnen daarbij rekenen op een enthousiast team van zowat 250 leraren en personeelsleden.

Wie kiest voor het KvRi, kiest voor kwaliteitsonderwijs. Of je nu kiest voor een studierichting die jou voorbereidt op hoger onderwijs, het werkveld of een combinatie van beide, in het KvRi verwerf je veel kennis en vaardigheden waarmee je een stevige basis legt voor later. Je talenten zo goed mogelijk ontwikkelen, dat vraagt natuurlijk inspanningen. Die verwachten we van je. Je leerkrachten zullen je in dat leerproces goed begeleiden. Ook als het even tegenzit of als je vaststelt dat sommige vakken je meer moeite kosten.

Maar het KvRi is niet alleen een plek waar je veel zult leren. Je leert er ook samenleven met zoveel andere mensen die net zoals jij blijven dromen van een betere en een mooiere wereld. Bijna twee eeuwen geleden stichtte priester Lodewijk Vincent Donche op deze plek de congregatie van de Zusters van Vorselaar. Vanuit een groot geloof in de figuur van Jezus, legde hij de basis van ons opvoedingsproject. Dat opvoedingsproject blijft ook vandaag nog onze leidraad.

Lees ons opvoedingsproject

In de vele activiteiten en in de manier waarop we met elkaar omgaan, willen we de inhoud van dat opvoedingsproject in de praktijk brengen. Want onze basishouding is er een van hoop en geloof in de toekomst. In een wereld waarin mensen gerespecteerd en gewaardeerd worden om wie ze zijn. In een rechtvaardige en solidaire wereld waarin mensen helemaal tot ontplooiing kunnen komen, zodat ze bereid zijn verantwoordelijkheid op te nemen. Een wereld ook waarin mensen de echte rijkdom van het leven ten volle kunnen beleven. Daarom is er in het KvRi ook veel tijd en ruimte voor allerlei activiteiten die extra kleur en smaak geven aan de dingen: kunst en cultuur, sport, pastoraal, milieuzorg, jongerenparlement…

We geloven dat we in het KvRi samen het verschil kunnen maken. In de klas en daarbuiten.
Welkom in onze school.
Welkom in het KvRi !

Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up