Business & IT Management

Heb je een uitgesproken interesse voor economie en ICT? Werk je nauwkeurig, ben je een logische denker en heb je een degelijke basiskennis wiskunde? Dan is de studierichting Business & IT Management geknipt voor jou!

In het vak toegepaste informatica leer je toepassingen ontwikkelen in een professionele, objectgeoriënteerde programmeeromgeving. Je ontdekt de nieuwste mogelijkheden in webdesign en je gebruikt gevorderde technieken in een rekenblad. Je leert bovendien een SQL-databank te integreren in een interactieve website. Deze lessen zijn praktijkgericht, in de vorm van begeleid zelfstandig leren.

Bedrijfseconomie dompelt je onder in de brede economische wereld. Je werkt verschillende thema’s uit, zowel op algemeen beleidsniveau als op ondernemingsniveau. Zo maak je o.a. kennis met de plaats van België in de wereldhandel, de arbeids- en kapitaalmarkt en het opstellen van begrotingen. Ook kom je meer te weten over het opstarten van een bedrijf, het voeren van een boekhouding, het analyseren van een jaarrekening en het uitwerken van een marketingplan.

Als je slaagt in het zesde jaar, krijg je het attest ‘Bedrijfsbeheer’. Dit attest is wettelijk verplicht als je met een eigen zaak wil starten.

Toelatingsvoorwaarden
In het vierde jaar volgde je Ondernemen & Communicatie (TSO). Volgde je Economie (ASO), dan kan je instromen als je tijdens de zomervakantie een ondersteuningspakket verwerkt.

Oud-leerlingen over de richting Business & IT Management


Vergelijk