Chemie

Ben je gefascineerd door chemie? Spreekt het werken in een labo tot je verbeelding? Vind je de productie van grondstoffen zoals kunststoffen boeiend? Vind je een opleiding waarin practica en theorie worden gecombineerd geweldig? Kies dan voor de opleiding chemie!

In deze opleiding leer je chemische laboratoriumtechnieken en je maakt kennis met de productieprocessen in chemie of biotechnologie. Je maakt nauwgezet rapporten van het experimentele werk, van de interpretatie en van de verwerking van de meetresultaten.

Met een diploma Chemie kan je onmiddellijk aan de slag in de chemische industrie, in een labo of als procesoperator. Maar ook een verdere specialisatie in een Se-n-Se opleiding of verder studeren in het hoger onderwijs is mogelijk.

Toelatingsvoorwaarden
In de tweede graad volgde je wetenschappen (ASO of TSO). Afhankelijk van de studierichting in het vierde jaar, moet je al dan niet in de zomervakantie een ondersteuningspakket wiskunde en chemie verwerken waarbij we aanraden om daar les voor te volgen.

 

Oud-leerlingen over de richting Chemie


Vergelijk