Economie

Heb je interesse voor alles wat er schuilgaat achter de wereld van geld en goederen? Wil je meer weten over productie en consumptie, over werken voor een baas of het aan de slag gaan als zelfstandige? Ben je geïnteresseerd in de actualiteit en schrik je er niet voor terug om actuele economische onderwerpen uit te diepen? Dan is deze richting je op het lijf geschreven!

Begrippen als ondernemen, investeren, aandelen, lonen, knelpuntberoepen, kopen en verkopen, prijsbepaling, marketing… komen uitgebreid aan bod tijdens de lessen economie. Ook het administratieve aspect van ondernemen, de boekhouding van een bedrijf met balans en resultatenrekening, ontbreekt niet in de lijst van de te bestuderen leerstof.

Naast economie vormen ook wiskunde en talen een belangrijk luik van deze studierichting. In het derde jaar kan je één extra uur aan Engels of wiskunde besteden, in het vierde jaar heb je de keuze tussen Duits en wiskunde. Op die manier kan je uitzoeken of je in de derde graad economie met moderne talen
of met wiskunde wil combineren.


Vergelijk