Farmaceutisch Technisch Assistent

Ben je gefascineerd door wetenschappen? Of wil je meer weten over wetenschappen in relatie tot ziekte en gezondheid? Schrik je niet terug van theorie, maar pas je ook graag toe? Zie je jezelf al werken in een laboratorium of apotheek? Dan volg je best de richting Farmaceutisch Technisch Assistent!

In deze studierichting verwerf je een grondige kennis van geneesmiddelen en leer je de technieken om geneesmiddelen te bereiden. Je werkt regelmatig met de computer, leert doktersvoorschriften lezen en magistrale bereidingen uitvoeren. Nauwkeurigheid, discretie en verantwoordelijkheid vormen daarbij de rode draad.

Als je dit diploma op zak hebt, kan je onmiddellijk aan de slag als apotheekassistent, assistent in een ziekenhuislabo of in een farmaceutisch of chemisch bedrijf. Wil je nog niet gaan werken? Dan biedt het hoger onderwijs je heel wat keuzemogelijkheden!

Toelatingsvoorwaarden
In de tweede graad volgde je wetenschappen (ASO of TSO). Afhankelijk van de studierichting in het vierde jaar moet je al dan niet in de zomervakantie een ondersteuningspakket wiskunde en chemie verwerken. We raden aan om daar les voor te volgen.

 

 

 

 

 

 

 

Oud-leerlingen over de richting FTA


Vergelijk