Grieks-Latijn – tweede graad

Heb je interesse in geschiedenis? Hou je van taalontleding en ben je gebeten door kunst en cultuur? Dan is Grieks-Latijn de richting die bij jou past.

Wat je met Grieks kan doen? Eigenlijk is de echte vraag: ‘Wat doet Grieks met jou?’ Een goede kennis van het Grieks is een enorm voordeel als je vreemde talen studeert. Wie Griekse woorden leert, traint dagelijks zijn geheugen. Bovendien was het Grieks een belangrijke inspiratiebron voor woorden en uitdrukkingen uit de moderne talen. Als je Griekse en Latijnse teksten vertaalt, ontwikkel je aandacht voor detail. Je leert de kleine puzzelstukjes vlot tot een groter geheel samen te leggen. Door de cultuur van de klassieke oudheid te bestuderen, verwerf je bovendien inzicht in zaken die tot op vandaag erg belangrijk zijn. Een goede beheersing van Latijn en Grieks vergemakkelijkt elke studie, ook een wetenschappelijke.

Als je mikt op een sterk wiskundige studierichting in de derde graad, kan je in de tweede graad Grieks-Latijn al voor één extra uur wiskunde kiezen.


Vergelijk