Humane Wetenschappen – tweede graad

Ben je gefascineerd door mens en maatschappij? Beschik je over een goed algemeen inzicht en wil je actuele gebeurtenissen kunnen kaderen? Kies dan voor Humane Wetenschappen!

Communicatie is eigen aan de mens. Ook jij communiceert elke dag. Met je ouders, je vrienden, leraren… Vaak verloopt dat vlot, maar af en toe ontstaan er misverstanden. In het vak gedragswetenschappen leer je hoe mensen functioneren in onze complexe maatschappij, welke behoeften ze hebben en hoe ze
daarover communiceren.

Internet en gsm hebben ervoor gezorgd dat we haast altijd en overal bereikbaar zijn. Tegelijk ontstaan er bijzonder veel nieuwe dingen, waarmee mensen duidelijk willen maken dat ze uniek zijn. Denk maar aan muziek, boeken, kunst en blogs. In het vak cultuurwetenschappen komen de rechten en plichten van de mens aan bod, bestudeer je de massamedia en leer je hoe politiek ook in jouw dagelijks leven ingrijpt.

Naast gedrags- en cultuurwetenschappen vormen ook Nederlands, wiskunde, de talen en de algemeen vormende vakken een belangrijk luik van deze studierichting.

Vanaf het schooljaar 2017-2018 kunnen leerlingen van 3HW indien ze dat wensen 5 uur wiskunde volgen. Leerlingen van 3HW die kiezen voor de 5 uur wiskunde zullen geen plastische opvoeding volgen. Het schooljaar nadien, in 2018-2019, zullen diezelfde leerlingen in 4HW uiteraard ook de 5 uur wiskunde kunnen volgen. Ze volgen dan geen muzikale opvoeding.

Opgelet: de keuzemodules in het 4de jaar starten pas vanaf het schooljaar 2020-2021. Tijdens het schooljaar 2019-2020 volgen deze leerlingen 1 uur Informatica en 1 uur Muzikale opvoeding.


Vergelijk