Humane Wetenschappen – tweede graad

Ben je gefascineerd door mens en maatschappij? Beschik je over een goed algemeen inzicht en wil je actuele gebeurtenissen kunnen kaderen? Kies dan voor Humane Wetenschappen!

Communicatie is eigen aan de mens. Ook jij communiceert elke dag. Met je ouders, je vrienden, leraren… Vaak verloopt dat vlot, maar af en toe ontstaan er misverstanden. In het vak gedragswetenschappen leer je hoe mensen functioneren in onze complexe maatschappij, welke behoeften ze hebben en hoe ze
daarover communiceren.

Internet en smartphones hebben ervoor gezorgd dat we haast altijd en overal bereikbaar zijn. Tegelijk ontstaan er bijzonder veel nieuwe dingen, waarmee mensen duidelijk willen maken dat ze uniek zijn. Denk maar aan muziek, boeken, kunst en blogs. In het vak cultuurwetenschappen komen de rechten en plichten van de mens aan bod, bestudeer je de massamedia en leer je hoe politiek ook in jouw dagelijks leven ingrijpt.

Naast gedrags- en cultuurwetenschappen vormen ook Nederlands, wiskunde, de talen en de algemeen vormende vakken een belangrijk luik van deze studierichting.

 


Vergelijk