Moderealisatie & -presentatie

Ben je geïnteresseerd in mode en lifestyle? Ben je sociaal en creatief? Dan is Moderealisatie & -presentatie de richting die je zoekt! Bedrijven en modezaken zijn steeds op zoek naar veelzijdige medewerkers. De opleiding Moderealisatie & -presentatie is zeker geen enge beroepsopleiding.

Commerciële Presentatie en Lifestyle (CPL) speelt in op de vraag naar breed opgeleide mensen met gevoel voor lifestyle, esthetiek, commerciële gerichtheid en kennis van de mode- en interieursector. Je gaat aan de slag met boeiende opdrachten. Je leerkrachten sturen je bij waar nodig.

Je leert problemen ontleden en je ontdekt geschikte oplossingen. Zo ontwikkel je gaandeweg een eigen gevoel voor sfeer, kleur en stijl. Informatie uit verschillende bronnen (kunst, media, cultuur) leer je vlot verwerken. Je ontdekt op die manier de vele lifestyle- en modestijlen.

In heel concrete opdrachten train je je communicatieve vaardigheden. De basistechnieken van etaleren en presenteren verwerf je door met eenvoudige artikelen commerciële presentaties te realiseren o.a. in de modewinkel van de school. Commerciële artikelenkennis maakt je vertrouwd met verschillende
aspecten van de verkoop.

In het vak Mode ligt de focus op je technische vaardigheden die je onder begeleiding van de leraar stelselmatig uitbreidt. Je wordt steeds vaardiger en zelfstandiger in het uitvoeren van kledingstukken, interieurstukken en accessoires.


Vergelijk