Moderealisatie & -verkoop

Trekt de modewereld jou aan? Ben je handig, creatief en ordelijk? Communiceer je vlot en sta je graag ten dienste van mensen? Dan is Moderealisatie & -verkoop wellicht de studierichting die je zoekt!

De modesector en vooral de kledingwinkels blijven vragen naar goed opgeleide verkoopsters. De vraag naar gespecialiseerde modeverkoopsters, die ook kunnen instaan voor de retouches, neemt sterk toe. Volgens onderzoek is er ook toekomst voor verkoopsters in interieurzaken.

In de opleiding Moderealisatie & -verkoop werk je in verschillende richtingsvakken aan beroepsgerichte competenties. In het vak verkoopkunde bestudeer je verschillende facetten van de verkoop zoals artikelenkennis, klantenkennis, kassabeheer en verkoopgesprekken. Tijdens moderealisatie leer je technieken om kledingstukken af te werken. Het helpt je om goede retouches te doen. Je leert ook nieuwe trends kennen dankzij modestudie.

In het vak retoucheren krijg je basistechnieken die je later ook voor klanten kan uitvoeren. Je werkt aan verschillende naaimachines in een nagebootste werkomgeving. Tijdens het vak interieur leer je creatief omgaan met stoffen. Raamdecoratie krijgt speciale aandacht. Je leert opmeten, berekeningen maken en werkt met speciale machines en hulpmiddelen. Je creativiteit en je gevoel voor kleur, vorm en stijl ontwikkelt zich voortdurend in het vak modetekenen en etaleren.

In het vijfde jaar doe je de nodige praktijkervaring op tijdens het werkplekleren, in het zesde tijdens je stages.

Toelatingsvoorwaarden
Je bent geslaagd in het vierde jaar Moderealisatie en -presentatie. Ben je geslaagd in een ander vierde jaar? Dan kan je, mits een instapcursus tijdens de zomervakantie, ook instromen.


Vergelijk