Ondernemen & Marketing – derde graad

Ben je commercieel aangelegd? Heb je een uitgesproken interesse voor ondernemen in al zijn aspecten en talen? Dan ben je bij Ondernemen & Marketing aan het juiste adres!

Deze studierichting is praktijkgerichter dan de economische richtingen uit het ASO. Het is een commerciële, bedrijfsgerichte studierichting die je klaarstoomt voor een professionele bachelor. Je krijgt een brede en evenwichtige vorming met drie hoofdcomponenten. De eerste component omvat een stevige algemene vorming.

De tweede component heeft aandacht voor taal. In het vak Nederlands oefen je communicatieve vaardigheden en leer je de systematiek van de taal, terwijl je kennismaakt met cultuur en literatuur. Bij Frans, Engels en Duits ligt de klemtoon op praktische talenkennis, met specifieke aandacht voor de vaardigheden in een bedrijfseconomische context.

Een bedrijfsgerichte vorming is de derde component. Die vorming bestaat uit een commercieel, administratief en bedrijfseconomisch gedeelte. Dankzij actieve werkvormen verwerf je naast kennis ook vaardigheden en attitudes die je voorbereiden op hogere studies én die nuttig zijn in het professionele leven.

Toelatingsvoorwaarden
In de tweede graad volgde je Ondernemen & Communicatie (TSO). Als je Economie (ASO) volgde, kan je ook instromen als je tijdens de zomervakantie een ondersteuningspakket verwerkt.

Oud-leerlingen over de richting Ondernemen & Marketing


Vergelijk