Wetenschappen-Wiskunde

Wil je op zoek gaan naar de orde, samenhang en structuren van de ons omringende wereld? Ben je gedisciplineerd en werk je nauwkeurig? Dan is Wetenschappen-Wiskunde de richting naar jouw hart!

Allerlei wetenschappelijke ontdekkingen hebben ons leven de laatste jaren ingrijpend beïnvloed. In laboratoria ontcijferen wetenschappers het dna van het leven. Wetenschap is verankerd in talrijke belangrijke domeinen. Denk maar aan geneeskunde, milieu, wonen en voedsel. In de labo’s van biologie, fysica en chemie leer je met de nodige accuraatheid experimenten uitvoeren.

Daarnaast is er een stevig pakket wiskunde. Je hebt de keuze tussen 6 en 7 uur. Je ziet flink wat theorie, maar ook heel veel toepassingen. Via de onderdelen algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening leg je een rijke basis om een probleem met de nodige nauwkeurigheid te analyseren en op te lossen. In het 6de jaar kan je ook nog een keuzemodule abstracte wiskunde volgen.

Ook de moderne talen krijgen de nodige aandacht. Ze zijn een handig middel om wetenschappelijke literatuur beter te begrijpen.

Opgelet: de keuzemodules in het 6de jaar starten pas vanaf het schooljaar 2020-2021. Tijdens het schooljaar 2019-2020 volgen deze leerlingen 1 uur Esthetica en 1 uur Duits of wiskunde.

Toelatingsvoorwaarden
In de tweede graad volgde je best een richting met 5 uur wiskunde.


Vergelijk