Smartschool

Wat is Smartschool?

In onze school maken we gebruik van de digitale leeromgeving Smartschool. In deze leeromgeving krijg je belangrijke schoolinformatie. Je hebt er ook toegang tot allerlei didactisch materiaal dat leerkrachten ter beschikking stellen: documenten, presentaties, multimedia, extra oefeningen, links naar interessante websites. Smartschool heeft ook een eigen berichtensysteem waarmee je directie, leerkrachten en administratieve medewerkers kan contacteren.

Voor de evaluatie van onze leerlingen en de rapportering daarover gebruiken we Skore, het digitale puntenboek in Smartschool. Ouders kunnen met hun co-account makkelijk de resultaten van hun kind(eren) volgen.

Het adres van ons Smartschoolplatform is kvri.smartschool.be.


Co-accounts voor ouders

Elke ouder krijgt een co-account waarmee hij/zij kan inloggen op Smartschool. Deze co-account is een onderdeel van de account van de leerling, maar heeft een apart berichtensysteem. Dat betekent dat leerlingen en ouders elkaars berichten niet kunnen lezen. Daarnaast bevat de co-account ook een apart onderdeel ‘Mijn documenten’ waar persoonlijke bestanden kunnen worden opgeslagen.

Ouders van nieuwe leerlingen ontvangen hun persoonlijke inloggegevens via brief of e-mail. Ouders die liever samen één co-account delen, hoeven de tweede co-account niet te gebruiken.

Ouders met meerdere kinderen op onze school kunnen via het onderdeel ‘Mijn kinderen’ op de startpagina van Smartschool de co-accounts van hun kinderen aan elkaar koppelen. Dit heeft als voordeel dat je niet steeds moet in- en uitloggen om naar de account van een ander kind te gaan. De werkwijze vind je terug in de handleiding van Smartschool.


Aanmelden in Smartschool

Op het beginscherm kan je aan de rechterkant aanmelden. Controleer hier de naam van de school zodat je zeker bent dat je op het juiste platform probeert in te loggen.

De gebruikersnaam is het s-nummer van de leerling. Gezien de co-accounts van de ouders een onderdeel zijn van de account van de leerling, loggen ook de ouders in met het s-nummer van hun kind, maar wel met een verschillend wachtwoord.

Kijk goed na of je met de juiste gebruikersnaam bent aangemeld. Als je met de juiste gegevens hebt ingelogd, zie je links bovenaan jouw naam staan.


E-mailadres invullen en bevestigen

Elke gebruiker moet een persoonlijk e-mailadres invullen in zijn/haar profiel. Dat is noodzakelijk om:

  • een nieuw wachtwoord aan te vragen wanneer je het huidige bent vergeten;
  • meldingen via e-mail te ontvangen. Deze meldingen kan iedereen naar eigen wens instellen in het onderdeel ‘Berichtgeving’ van zijn/haar profiel.

Je moet je e-mailadres ook bevestigen. Zo weet Smartschool dat het een werkend e-mailadres is en dat jij de eigenaar bent van dat adres. Opgelet: elke account moet een verschillend e-mailadres hebben. Je kan hetzelfde e-mailadres bijvoorbeeld niet gebruiken voor de twee co-accounts.

Klik op de knop ‘Stuur bevestigingsmail’ om een bevestigingsmail naar je e-mailadres te sturen. Klik vervolgens op de link in de e-mail die je ontvangt van Smartschool om je adres te bevestigen. Wanneer dit gelukt is, verschijnt er in het onderdeel ‘Persoonlijke gegevens’ van je profiel een groen vinkje naast je e-mailadres.


Wachtwoord vergeten?

Ben je je wachtwoord vergeten, dan kan je op de inlogpagina een nieuw wachtwoord aanvragen. Klik daarvoor op de link ‘Wachtwoord vergeten?’. Vul je gebruikersnaam (= s-nummer van de leerling) en e-mailadres in en klik op ‘Wachtwoord aanvragen’. Je ontvangt een automatische e-mail van Smartschool met een nieuw wachtwoord.

Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up