Bedrijfsorganisatie (G3 - dubbele finaliteit D/A)

Deze studierichting is meer praktijkgericht dan de richtingen uit de D-finaliteit. In deze richting maak je niet enkel kennis met thema’s uit de algemene economie en de bedrijfswetenschappen. Je verwerft ook inzicht in de complexiteit van managementbeslissingen in relatie tot externe factoren zoals wetgeving of concurrentiepositie. Verder komen enkele wiskundige aspecten van financiële producten uit het bank- en verzekeringswezen aan bod.

We leren je ook de eerste stappen zetten in het voeren van een boekhouding en het financieel beheer van een bedrijf, competenties die je nodig hebt op de arbeidsmarkt. Daarnaast leer je meer over hoe je in een bedrijf een HR-beleid kan voeren, hoe je lonen kan berekenen en wat het belang van de sociale wetgeving is.

De richting bereidt voor op een professionele bachelor, graduaatsopleiding of Se-n-Se-opleiding in het interessegebied Economie en Organisatie. Daarnaast heb je in deze richting ook een aantal competenties uit de beroepskwalificatie ‘boekhoudkundig assistent’ en ‘HR-assistent’ verworven. Die komen op de arbeidsmarkt beslist goed van pas.

Vergelijk studierichtingen

 

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
2
-
Engels
2
2
Frans
2
2
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Kompasuur
1
1
Lichamelijke opvoeding
2
2
Natuurwetenschappen
1
1
Nederlands
2
2
Nederlands +
1
1
Wiskunde
2
2
Bedrijfsorganisatie
12
12
Economisch beleid
7
3
Financieel beleid
3
6
Personeelsbeleid
2
3
Ondernemend project
2
2
Accent
-
2
Informatica
Inleiding tot de psychologie
Moderne talen
Wiskunde en statistiek
Totaal
32
32
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up