Boekhouden-Informatica (TSO)

Heb je een uitgesproken interesse voor economie en ICT? Werk je nauwkeurig, ben je een logische denker en heb je een degelijke basiskennis wiskunde? Dan is de studierichting Boekhouden-Informatica geknipt voor jou!

In het vak toegepaste informatica leer je toepassingen ontwikkelen in een professionele, objectgeoriënteerde programmeeromgeving. Je ontdekt recente technieken in web development. Je ontwerpt en bevraagt een SQL-databank, met aandacht voor gegevensbeveiliging. En in Big Data ga je aan de slag als beginnend data-analist om grote hoeveelheden gegevens te analyseren en te visualiseren.  De lessen zijn praktijkgericht, in de vorm van begeleid zelfstandig leren.

Bedrijfseconomie dompelt je onder in de brede economische wereld. Je werkt verschillende thema’s uit, zowel op algemeen beleidsniveau als op ondernemingsniveau. Zo maak je o.a. kennis met de plaats van België in de wereldhandel, de arbeids- en kapitaalmarkt en het opstellen van begrotingen. Ook kom je meer te weten over het opstarten van een bedrijf, het voeren van een boekhouding, het analyseren van een jaarrekening en het uitwerken van een marketingplan.

Toelatingsvoorwaarden

In het vierde jaar volgde je Bedrijf & Organisatie (TSO). Volgde je Economie (ASO), dan kan je instromen als je tijdens de zomervakantie een ondersteuningspakket verwerkt.

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Natuurwetenschappen
1u
1u
Bedrijfsgerichte vorming
Bedrijfseconomie
6u
7u
Toegepaste informatica
7u
7u
Wiskunde
4u
4u
Talenvorming
Engels
3u
3u
Frans
3u
3u
Nederlands
3u
3u
Totaal
33u
34u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up