Chemie (TSO)

Ben je gefascineerd door chemie? Spreekt het werken in een labo tot je verbeelding? Vind je de productie van grondstoffen zoals kunststoffen boeiend? Vind je een opleiding waarin practica en theorie worden gecombineerd geweldig? Kies dan voor de opleiding chemie!

In deze opleiding leer je chemische laboratoriumtechnieken en je maakt kennis met de productieprocessen in chemie of biotechnologie. Je maakt nauwgezet rapporten van het experimentele werk, van de interpretatie en van de verwerking van de meetresultaten.

Met een diploma Chemie kan je onmiddellijk aan de slag in de chemische industrie, in een labo of als procesoperator. Maar ook een verdere specialisatie in een Se-n-Se opleiding of verder studeren in het hoger onderwijs is mogelijk.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je wetenschappen (ASO of TSO). Afhankelijk van de studierichting in het vierde jaar, moet je al dan niet in de zomervakantie een ondersteuningspakket wiskunde en chemie verwerken waarbij we aanraden om daar les voor te volgen.

Vergelijk studierichtingen

Oud-leerlingen over de richting Chemie

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
2u
2u
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Nederlands
2u
2u
Wiskunde
4u
3u
Toegepaste biologie
2u
2u
Toegepaste chemie
Analytisch
6u
6u
Chemische procestechnieken
4u
4u
Organisch
4u
4u
Toegepaste fysica
2u
3u
Totaal
34u
34u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up