Economie-Wiskunde (ASO)

Heb jij belangstelling voor economische en maatschappelijke problemen? Kan je logisch, analytisch en kritisch denken en wil je hierin nog beter worden? Dan ben je bij Economie-Wiskunde aan het juiste adres!

In de derde graad begeven we ons in de boeiende, altijd veranderende wereld van de economische actualiteit. Inzicht krijgen in en kritisch nadenken over de belangrijkste economische onderwerpen en de verbanden ertussen staan voorop. Vanuit concrete situaties buigen we ons over prijs- en inkomensvorming, het falen van de vrije marktwerking, armoede & welvaart, internationale handel en zoveel meer. De ethische dimensie verliezen we nooit uit het oog.

Zowel in het vijfde als in het zesde jaar ontwikkel je je onderzoeksvaardigheden. Je zal een stevige onderzoeksopdracht over een economisch probleem voorgeschoteld krijgen. Teams worden uitgedaagd om, met behulp van de computer, hun probleem tot op het bot uit te spitten.

Denk je aan een economische masteropleiding na het middelbaar, dan kies je best voor de combinatie met 7 uur wiskunde. Een sterk wiskundige basis vergroot je kans op succes in universitaire studies. Dankzij de onderdelen algebra, meetkunde, statistiek en kansrekenen vergroot je je analytisch vermogen. Bovendien kan je in het 6de jaar nog een extra keuzemodule wiskunde volgen.

Ook een degelijke talenkennis is een pluspunt in onze globaliserende (bedrijfs)wereld. Voor talen wordt dus voldoende tijd uitgetrokken.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je best de cursus economie met 5 uur wiskunde. Als je uit een andere richting komt, verwerk je in de zomervakantie een ondersteuningspakket economie en/of wiskunde.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Biologie
1u
1u
Chemie
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
3u
3u
Fysica
1u
1u
Geschiedenis
2u
2u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijk opvoeding
2u
2u
Nederlands
4u
4u
Economie
5u
5u
Wiskunde
6u/7u
6u/7u
Keuzemodules
2u
2u
Totaal
32u/33u
32u/33u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up