Economische wetenschappen (doorstroom D)

Ben je mateloos geboeid door alles wat er schuilgaat achter de wereld van geld en goederen? Wil je meer weten over productie en consumptie, over werken voor een baas of het aan de slag gaan als zelfstandige? Ben je geïnteresseerd in de actualiteit en schrik je er niet voor terug om actuele economische onderwerpen grondig uit te diepen? Dan is deze richting je op het lijf geschreven!

Heel veel economische begrippen vormen het uitgangspunt van de lessen economie: productieprocessen, het consumentenvertrouwen, de marktwerking, internationale handel, inflatie, deflatie, beursschommelingen enz.

De economische realiteit bekijk je ook met een wiskundig-analytische bril, ondersteund door ICT. De combinatie van de economische vorming en een stevig pakket wiskunde biedt je een brede waaier aan mogelijkheden in de derde graad. Daardoor behoort een studierichting met een zwaarder pakket wiskunde in de derde graad zeker tot de mogelijkheden.

In de vakken Nederlands, Engels, Frans en geschiedenis ga je met langere, moeilijkere teksten aan de slag. Uit zulke teksten snel de voornaamste informatie leren halen, is een vaardigheid die je intensief oefent. Zo ben je goed voorbereid om in de derde graad een bewuste keuze te maken voor een sterk aanbod talen.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
2
-
Engels
2
2
Frans
4
4
Geschiedenis
2
2
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Kompasuur
1
1
Natuurwetenschappen
NAWE: Biologie
1
1
NAWE: Chemie
1
1
NAWE: Fysica
1
1
Nederlands
4
4
Economie
4
4
Wiskunde
5u
5u
Artistieke vorming
1
-
Duits
-
1
ICT
-
1
Keuzevak
-
1
Totaal
32
32
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up