Farmaceutisch Technisch Assistent (TSO)

Ben je gefascineerd door wetenschappen? Of wil je meer weten over wetenschappen in relatie tot ziekte en gezondheid? Schrik je niet terug van theorie, maar pas je ook graag toe? Zie je jezelf al werken in een laboratorium of apotheek? Dan volg je best de richting Farmaceutisch Technisch Assistent!

In deze studierichting verwerf je een grondige kennis van geneesmiddelen en leer je de technieken om geneesmiddelen te bereiden. Je werkt regelmatig met de computer, leert doktersvoorschriften lezen en magistrale bereidingen uitvoeren. Nauwkeurigheid, discretie en verantwoordelijkheid vormen daarbij de rode draad.

Als je dit diploma op zak hebt, kan je onmiddellijk aan de slag als apotheekassistent, assistent in een ziekenhuislabo of in een farmaceutisch of chemisch bedrijf. Wil je nog niet gaan werken? Dan biedt het hoger onderwijs je heel wat keuzemogelijkheden!

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je wetenschappen (ASO of TSO). Afhankelijk van de studierichting in het vierde jaar moet je al dan niet in de zomervakantie een ondersteuningspakket wiskunde en chemie verwerken. We raden aan om daar les voor te volgen.

Vergelijk studierichtingen

Oud-leerlingen over de richting FTA

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
2u
2u
Fysica
2u
-
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Nederlands
2u
2u
Wiskunde
3u
2u
Apotheek
Farmaceutische plantkunde
-
1u
Farmaceutische technieken
4u
2u
Geneesmiddelenleer
2u
3u
Tarificatie en wetgeving
1u
1u
Toxicologie
-
1u
Voedingschemie
-
1u
Toegepaste biologie
4u
1u
Toegepaste chemie
4u
2u
Stages: apotheek
2u
8u
Totaal
34u
34u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up