Grieks-Latijn (ASO)

Spreken oude en moderne talen je aan? Ben je geïnteresseerd in historische en filosofische teksten? Sla dan de richting Grieks-Latijn in! Die biedt je een boeiend, geesteswetenschappelijk aanbod.

In de derde graad focus je bij Grieks op de lectuur van authentieke teksten. Epiek (Homerus), lyriek, filosofie (Socrates, Plato & Aristoteles), tragedie (Sophocles & Euripides) en retorica komen uitgebreid aan bod. Bij het lezen schenk je ruime aandacht aan de antieke wereld waarin de teksten zijn ontstaan en aan de invloed die ze hadden, en nog altijd hebben, op onze cultuur.

Ook bij Latijn lees je authentieke teksten en wordt zowel bij epiek (Vergilius), lyriek (Catullus, Horatius), filosofie (Seneca, Lucretius), recht, geschiedenis (Tacitus) en retorica (Cicero) stilgestaan. Net als bij Grieks beperk je je niet tot het lezen van de teksten zelf, maar verdiep je je ook in de antieke wereld en de invloed ervan op onze hedendaagse cultuur.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je Grieks-Latijn, je bent sterk in analyse en synthese en hebt interesse voor taal en cultuur.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
3u
3u
Geschiedenis
2u
2u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Natuurwetenschappen
2u
2u
Nederlands
4u
4u
Wiskunde
3u
3u
Grieks
4u
4u
Latijn
4u
4u
Esthetica
1u
1u
Keuzemodules
2u
2u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up