Grieks-Latijn (doorstroom D)

In de richting Grieks-Latijn word je ondergedompeld in de wereld van de klassieke talen en cultuur. Met grote regelmaat bestudeer en analyseer je klassieke teksten.

Door het bestuderen en analyseren van teksten ontwikkel je aandacht voor detail en vergroot je je inzicht in het taalsysteem. Een goede kennis van het Grieks en het Latijn is ook een enorm voordeel als je nieuwe, vreemde talen leert. Wie Griekse en Latijnse woorden leert, oefent dagelijks zijn geheugen. Bovendien hebben beide klassieke talen een schat aan woorden en uitdrukkingen nagelaten aan de moderne talen. De studie ervan helpt je dan ook je taalgevoel te versterken.

Je bestudeert de rijke cultuur van de klassieke oudheid en je ontdekt de overeenkomsten en verschillen tussen de klassieke en de hedendaagse culturen.

In deze richting kun je ook een extra uur wiskunde aan je lesrooster toevoegen. In de vakken Nederlands, Engels, Frans en geschiedenis ga je met langere, moeilijkere  teksten aan de slag. Uit zulke teksten snel de voornaamste informatie leren halen, is een vaardigheid die je intensief oefent.

Ook in de wetenschapsvakken chemie en fysica ga je dieper op bepaalde onderwerpen in.

Deze rijke combinatie zorgt ervoor dat je in de derde graad een ruime waaier aan vervolgrichtingen kan kiezen: zowel talige als wetenschappelijk georiënteerde studierichtingen behoren tot de mogelijkheden. Wie 5 uur wiskunde heeft gehad, kan ook kiezen voor een sterk wiskundig geörienteerde richting.

Vergelijk richtingen

Lessentabel

Vak
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
2
-
Engels
2
2
Frans
3
3
Geschiedenis
2
2
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Kompasuur
1
1
Natuurwetenschappen
NAWE: Biologie
1
1
NAWE: Chemie
1
1
NAWE: Fysica
1
1
Nederlands
4
4
Grieks
3
5
Latijn
4
4
Wiskunde
4
4
Optie wiskunde
1
1
Totaal
32/33
32/33
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up