Handel(TSO)

Ben je commercieel aangelegd? Heb je een uitgesproken interesse voor ondernemen in al zijn aspecten en talen? Dan ben je bij Handel aan het juiste adres!

Deze studierichting is praktijkgerichter dan de economische richtingen uit het ASO. Het is een commerciële, bedrijfsgerichte studierichting die je klaarstoomt voor een professionele bachelor. Je krijgt een brede en evenwichtige vorming met drie hoofdcomponenten. De eerste component omvat een stevige algemene vorming.

De tweede component heeft aandacht voor taal. In het vak Nederlands oefen je communicatieve vaardigheden en leer je de systematiek van de taal, terwijl je kennismaakt met cultuur en literatuur. Bij Frans, Engels en Duits ligt de klemtoon op praktische talenkennis, met specifieke aandacht voor de vaardigheden in een bedrijfseconomische context.

Een bedrijfsgerichte vorming is de derde component. Die vorming bestaat uit een commercieel, administratief en bedrijfseconomisch gedeelte. Dankzij actieve werkvormen verwerf je naast kennis ook vaardigheden en attitudes die je voorbereiden op hogere studies én die nuttig zijn in het professionele leven.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je Bedrijf & Organisatie (TSO). Als je Economie (ASO) volgde, kan je ook instromen als je tijdens de zomervakantie een ondersteuningspakket verwerkt.

Oud-leerlingen over de richting Ondernemen & Marketing

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Natuurwetenschappen
1u
1u
Wiskunde
3u
3u
Bedrijfsgerichte vorming
Bedrijfseconomie
9u
9u
Toegepaste informatica
2u
2u
Talenvorming
Duits
2u
2u
Engels
3u
3u
Frans
4u
4u
Nederlands
4u
4u
Totaal
34u
34u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up