Kantoor (BSO)

Zegt een job in de administratieve, logistieke of verkoopsector jou wat? Dan is de studierichting Kantoor een uitstekende keuze.

In de derde graad Kantoor krijg je een bedrijfsgerichte vorming tijdens de lesuren administratie. Je leert vlot werken met diverse computertoepassingen en je maakt kennis met echte handelsdocumenten die je leert aan- en opmaken en boekhoudkundig te verwerken. Vlotte communicatie in het Nederlands, Frans en Engels staat ook op je lesprogramma.

Voor het onderdeel Logistiek leer je hoe je zelfstandig de goederen in ontvangst neemt, opslaat, verzamelt (orderpicking) en verzendklaar maakt in een echte magazijnomgeving (stages). Ondertussen moet ook de voorraadadministratie bijgewerkt worden zowel op papier als op computer.

Voor het onderdeel Verkoop maak je kennis met verschillende soorten producten en verkoopsituaties. Je leert producten vergelijken en presenteren in een etalage of winkelomgeving.

Het werk op een kantoor kan gevarieerd zijn. Vanaf het vijfde jaar ga je op stage in een administratieve, commerciële of logistieke omgeving en doe je aan werkplekleren bij Decathlon.

De zelfstandigheid wordt in het zesde jaar nog opgedreven. De taken die je op stage toegewezen krijgt, worden uitgebreider. Je loopt stage in de administratie en logistiek en een korte periode in retail. Op deze manier ervaar je diverse werkomgevingen. Hierdoor vergroten je kansen op tewerkstelling.

Vergelijk studierichtingen

* inclusief werkplekleren in 5 Kantoor

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Project algemene vakken
4u
4u
Administratie *
10u
7u
Engels
2u
2u
Frans
3u
2u
Logistiek *
5u
2u
Nederlands (zakelijke communicatie)
2u
1u
Retail minor *
2u
/
Stage
/
10u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up