Kantooradministratie en gegevensbeheer

De jongere die de derde graad met succes heeft afgerond in Kantoor kan starten in het specialisatiejaar 7 Kantooradministratie en gegevensbeheer. De nadruk ligt hier niet op logistiek of retail. Dit specialisatiejaar is een opleiding voor een beroep van onthaalmedewerker of commercieel medewerker binnendienst in diverse contexten; groothandel, showroom, balie, beurzen, dienstverlenende organisaties …

De twee grote componenten waarop dit specialisatiejaar Kantooradministratie en gegevensbeheer zich richt zijn de communicatieve en bedrijfsgerichte component.
Enerzijds zal het commerciële, het communicatieve luik van verkopen op beurzen en in showrooms geobserveerd en toegepast worden in blokstage in een bedrijf alsook intern in de mini-onderneming van de school.

Anderzijds richt dit specialisatiejaar zich op het bedrijfsgerichte met ruime aandacht voor de toekomstige administratieve krachten van bedrijven (online en offline). De nadruk ligt op de sterk opkomende e-commerce, werken met ERP-pakketten en nieuwe softwaretoepassingen. Dit nieuwe geheel wordt eerst klassikaal aangebracht en later verwerkt in het kader van de eigen mini-onderneming (looptijd van 8 maanden) en wekelijks tijdens één dag administratieve bedrijfsstage gedurende het hele schooljaar.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
7de jaar
Godsdienst
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
Nederlands
1u
Project algemene vakken
4u
Engels
2u
Frans
2u
Toegepaste economie: business support
8u
Toegepaste informatica: business support
4u
Stage
7u
Totaal
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up