Latijn (doorstroom D)

In de richtingen Grieks-Latijn en Latijn word je ondergedompeld in de wereld van de klassieke talen en cultuur. Met grote regelmaat bestudeer en analyseer je klassieke teksten.

Door het bestuderen en analyseren van teksten ontwikkel je aandacht voor detail en vergroot je je inzicht in het taalsysteem.  Een goede kennis van het Grieks en/of het Latijn is ook een enorm voordeel als je nieuwe, vreemde talen leert. Wie Griekse/Latijnse woorden leert, oefent dagelijks zijn geheugen. Bovendien hebben beide klassieke talen een schat aan woorden en uitdrukkingen nagelaten aan de moderne talen. De studie ervan helpt je dan ook je taalgevoel te versterken.

Je bestudeert de rijke cultuur van de klassieke oudheid en je ontdekt de overeenkomsten en verschillen tussen de klassieke en de hedendaagse culturen.

In beide richtingen zit ook een uitgebreid wiskundepakket. In de vakken Nederlands, Engels, Frans en geschiedenis ga je met langere, moeilijkere  teksten aan de slag. Uit zulke teksten snel de voornaamste informatie leren halen, is een vaardigheid die je intensief oefent.

Ook in de wetenschapsvakken chemie en fysica ga je dieper op bepaalde onderwerpen in.

Deze rijke combinatie zorgt ervoor dat je in de derde graad een ruime waaier aan vervolgrichtingen kan kiezen: zowel talige als sterk wiskundig of wetenschappelijk georiënteerde studierichtingen behoren tot de mogelijkheden.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
3u
3u
Geschiedenis
2u
2u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Mens en Samenleving
1u
-
Natuurwetenschappen
NAWE: Biologie
1u
1u
NAWE: Chemie
1u
1u
NAWE: Fysica
1u
1u
Nederlands
4u
4u
Latijn
5u
5u
Wiskunde
5u
5u
ICT
1u
-
Artistieke vorming+
1u
-
Keuzevak
-
1u
Artistieke vorming
-
1u
Artistieke vorming+
-
1u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up