Latijn-Wiskunde (ASO)

Kan de klassieke oudheid en het Latijn je boeien? Heb je een analytische geest en kan je op een hoog abstract niveau denken en redeneren? Dan is Latijn-Wiskunde voor jou beslist de juiste keuze!

In de derde graad focus je bij Latijn op de lectuur van authentieke teksten. Epiek (Vergilius), lyriek (Catullus, Horatius), filosofie (Seneca, Lucretius), recht, geschiedenis (Tacitus) en retorica (Cicero) komen uitgebreid aan bod. Je bestudeert niet alleen de teksten zelf, maar je verdiept je ook in de antieke wereld en de invloed ervan op onze hedendaagse cultuur.

Daarnaast krijg je een stevig pakket wiskunde. Je hebt de keuze tussen 6 of 7 uur. Je zal flink wat theorie zien, maar ook heel veel toepassingen. In het 6de jaar kan je ook een keuzemodule abstracte wiskunde volgen.

Met liefde voor deze vakken en de nodige portie doorzettingsvermogen haal je een diploma waarmee je in het hoger onderwijs heel wat richtingen uit kan.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je Latijn en je bent sterk in analyseren en synthetiseren. Daarnaast heb je interesse voor taal en cultuur.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Frans
3u
3u
Latijn
4u
4u
Nederlands
4u
4u
Wiskunde
6u/7u
6u/7u
Aardrijkskunde
1u
1u
Biologie
1u
1u
Chemie
2u
2u/1u
Engels
2u
2u
Fysica
2u/1u
2u
Geschiedenis
2u
2u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Keuzemodules
2u
2u
Totaal
33u
33u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up