Latijn-wiskunde (G3 doorstroom D)

De klassieke oudheid en het Latijn fascineren je? Heb je daarnaast een analytische geest en kan je op een hoog abstract niveau denken en redeneren? Dan is Latijn-Wiskunde voor jou beslist de juiste keuze!

In het vak Latijn ga je terug in de tijd. Je leest en analyseert authentieke teksten. Hierdoor verwerf je een dieper inzicht in de cultuur van de klassieke oudheid en latere periodes. Door de taal als systeem te bestuderen, scherp je ook je analytische vaardigheden aan. Daarnaast leer je abstracte wiskundeconcepten te gebruiken en ontwikkel je je wiskundige vaardigheden tot op een zeer diepgaand niveau.

De richting Latijn-Wiskunde bereidt voor op een ruime waaier aan academische en professionele bachelors, ook buiten het domein van STEM en Taal en Cultuur. Je kan met het oog op je studiekeuze voor het hoger onderwijs een deel van je lesuren zelf invullen: ofwel kies je voor een lesuur biologie+ in het vijfde en klassieke talen+ in het zesde jaar ofwel voor een pakket uit het aanbod Accent. Kies je voor dat laatste, dan heb je 33u les per week.

Vergelijk studierichtingen

 

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
2
-
Engels
2
2
Frans
3
3
Geschiedenis
2
2
Godsdienst
2
2
Kompasuur
1
1
Lichamelijke opvoeding
2
2
Nederlands
4
4
Biologie +
1
-
Chemie
1
2
Fysica
1
1
Informaticawetenschappen
-
1
Klassieke talen +
-
1
Latijn
4
4
Wiskunde
6
6
Accent
2
2
Expert talen
Expert wiskunde en statistiek
Informatica
Media, recht en politiek (alleen in J5)
Moderne talen
Ondernemen
Wetenschappen
Totaal
32/33
32/33
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up