Maatschappij- en welzijnswetenschappen (doorstroom D)

Kies je voor deze richting, dan ben je geboeid door de mens en zijn ontwikkeling. Dan wil je inzicht krijgen in wat mensen drijft, in hun gedrag. En dan wil je vooral ook ontdekken dat een samenleving voortdurend evolueert op allerlei vlakken. Kortom: het leven van mensen, de organisatie van onze maatschappij en alles wat daarbij komt kijken, interesseert je mateloos.

In deze richting krijg je naast een sterke algemene vorming ook inzicht in filosofische en sociologische begrippen. Je leert op welke domeinen mensen zich ontwikkelen. Wat het gedrag van mensen allemaal beïnvloedt en waarom mensen zo’n behoefte hebben aan waardering, zit in talrijke lessen verwerkt.

Net als in Humane wetenschappen heb je een behoorlijk stevig pakket wiskunde. Het vak natuurwetenschappen bevat thema’s uit biologie, chemie en fysica.

De richting Maatschappij- & welzijnswetenschappen heeft veel overeenkomsten met Humane Wetenschappen. In Maatschappij- & welzijnswetenschappen worden echter meer lesuren voorzien om het richtingspecifieke gedeelte te behandelen.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
3u
3u
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Mens en samenleving
1u
-
Natuurwetenschappen
NAWE: Biologie
1u
1u
NAWE: Chemie
1u
1u
NAWE: Fysica
1u
1u
Nederlands
4u
4u
Wiskunde
4u
4u
Inleiding filosofie
1u
2u
Sociologie en psychologie
5u
5u
ICT
1u
-
Maatschappij en welzijnswetenschappen +
1u
1u
Artistieke vorming +
1u
-
Keuzevak
-
1u
Artistieke vorming
-
1u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up