Maatschappij- en welzijnswetenschappen (doorstroom D)

Kies je voor deze richting, dan ben je geboeid door de mens en zijn ontwikkeling. Dan wil je inzicht krijgen in wat mensen drijft, in hun gedrag. En dan wil je vooral ook ontdekken dat een samenleving voortdurend evolueert op allerlei vlakken. Kortom: het leven van mensen, de organisatie van onze maatschappij en alles wat daarbij komt kijken, interesseert je mateloos.

In deze richting krijg je naast een sterke algemene vorming ook inzicht in filosofische en sociologische begrippen. Je leert op welke domeinen mensen zich ontwikkelen. Wat het gedrag van mensen allemaal beïnvloedt en waarom mensen zo’n behoefte hebben aan waardering, zit in talrijke lessen verwerkt.

Net als in Humane wetenschappen heb je een behoorlijk stevig pakket wiskunde. Het vak natuurwetenschappen bevat thema’s uit biologie, chemie en fysica.

De richting Maatschappij- & welzijnswetenschappen heeft veel overeenkomsten met Humane Wetenschappen. In Maatschappij- & welzijnswetenschappen worden echter meer lesuren voorzien om het richtingspecifieke gedeelte te behandelen.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
2
-
Engels
2
2
Frans
3
3
Geschiedenis
1
1
Godsdienst
2
2
Lichamelijke opvoeding
2
2
Kompasuur
1
1
Natuurwetenschappen +
3
3
Nederlands
4
4
Wiskunde
3
3
Filosofie
2
2
Sociologie en psychologie
5
5
Artistieke vorming +
1
1
ICT
-
1
Keuzevak
-
1
Maatschappij en welzijnswetenschappen +
1
1
Totaal
32
32
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up