Maatschappij & welzijn (dubbele finaliteit D/A)

Hou je naast een dosis theorie ook van praktijk? Kijk je ernaar uit om later in een sociale context met mensen te kunnen werken en ze te kunnen begeleiden? Dan zit je goed in deze studierichting.

In Maatschappij & welzijn vind je een goede mix tussen theorie en praktijk. Je leert over de verschillende ontwikkelingsdomeinen van de mens. De verschillende levensfasen van de mens en alles wat daarmee samenhangt, lopen als een rode draad doorheen de lessen.

Je gaat ook dieper in op een aantal maatschappelijke thema’s. Je leert (indirecte) zorg en begeleidingsactiviteiten uitvoeren bij kinderen, jongeren en volwassenen. Natuurlijk moet je daarbij rekening houden met hun wensen, behoeften, mogelijkheden en beperkingen.

Kies je voor Maatschappij & Welzijn, dan hou je voortdurend het belang van de anderen ook voor ogen. Een sociale houding en een brede interesse in mensen jong en oud is iets wat jou helemaal typeert. Je maakt ook kennis met hoe het er op de werkvloer aan toegaat. Daardoor kan je op het einde van de tweede graad een doordachte keuze maken voor een vervolgrichting in de derde graad.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
3de jaar
4de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
2u
2u
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Mens en samenleving
1u
-
Natuurwetenschappen
2u
1u
Nederlands
4u
4u
Wiskunde
3u
3u
Maatschappij en welzijn
10u
12u
ICT
1u
-
Artistieke vorming +
1u
-
Keuzevak
-
1u
Artistieke vorming
-
1u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up