Moderealisatie en -verkoop (BSO)

Trekt de modewereld jou aan? Ben je handig, creatief en ordelijk? Communiceer je vlot en sta je graag ten dienste van mensen? Dan is Moderealisatie & -verkoop wellicht de studierichting die je zoekt!

In de modesector en vooral in de kledingwinkels blijft er nood aan goed opgeleide verkopers en verkoopsters. De vraag naar gespecialiseerde modeverkopers, die ook kunnen instaan voor de retouches, neemt sterk toe. Volgens onderzoek is er ook toekomst voor verkoopsters in interieurzaken.

In de opleiding Moderealisatie & -verkoop werk je in verschillende richtingsvakken aan beroepsgerichte competenties. In het vak CPL bestudeer je allerlei facetten van de verkoop zoals artikelenkennis, klantenkennis, kassabeheer en verkoopgesprekken. Zowel het visueel aspect zoals het presenteren en etaleren van artikelen als het tekenen in functie van de opdrachten van projecten komen aan bod. Tijdens de lessen mode worden technieken om kledingstukken uit te werken uitgebreid en verfijnd. Er wordt gewerkt met  moeilijkere stoffen en dessins. Retoucheren krijgt een belangrijk aandeel in de opleiding. Het vak zet in op correct uitgevoerde retouches maar ook het aspect duurzaamheid, restyling en upcycling krijgen aandacht.

Er wordt sterk projectmatig gewerkt. Je doet ervaring op in de nagebootste werkomgeving van onze retouche- en schoolwinkel.

Stages en werkplekleren

In het vijfde jaar doe je de nodige praktijkervaring op tijdens het werkplekleren. In het zesde jaar gebeurt dat tijdens je stages (6 uur stage = 2 uur stage voor zowel Mode als CPL als Retouches).

Toelatingsvoorwaarden

Je bent geslaagd in het vierde jaar Moderealisatie en -presentatie. Ben je geslaagd in een ander vierde jaar? Dan kan je, mits een instapcursus tijdens de zomervakantie, ook instromen.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Project algemene vakken
4u
4u
CPL (Commerciële Presentatie en Lifestyle)
8u
4u
CPL stage
2u
6u
Engels
2u
2u
Frans
2u
2u
Mode
6u
6u
Retouches
4u
4u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up