Techniek-Wetenschappen (TSO)

Heb je interesse voor positieve wetenschappen en labowerk? Ben je geboeid door de technologische evolutie en wil je daar later je steentje toe bijdragen? Ben je niet alleen een denker, maar ook een doener? Dan is Techniek-Wetenschappen voor jou de juiste keuze!

In deze studierichting krijg je een brede basisvorming, die je grondig voorbereidt op wetenschappelijke hogere studies. Het accent ligt op de wetenschappelijke vakken (biologie, chemie en fysica). Het behoorlijk zware, theoretische pakket wordt ondersteund en aangevuld met laboratoriumpraktijk. Ook bij wiskunde ligt het niveau hoog. De taalvakken zullen je helpen om anderstalige wetenschappelijke literatuur te begrijpen.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je Techniek-Wetenschappen of een andere richting met wetenschappen en wiskunde (ASO of TSO). Volgde je een ASO-richting dan moet je mogelijk tijdens de zomervakantie een ondersteuningspakket voor wiskunde en/of wetenschappen verwerken. Voldoende wiskundig inzicht en abstract denkvermogen zijn belangrijk.

Vergelijk studierichtingen

Oud-leerlingen over de richting TW

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Aardrijkskunde
1u
1u
Engels
2u
2u
Frans
2u
2u
Geschiedenis
1u
1u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Nederlands
4u
4u
Toegepaste biologie
3u
3u
Toegepaste chemie
5u
6u
Toegepaste fysica
5u
5u
Wiskunde
6u
6u
Totaal
33u
34u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up