Wetenschappen-Wiskunde (ASO)

Wil je op zoek gaan naar de orde, samenhang en structuren van de ons omringende wereld? Ben je gedisciplineerd en werk je nauwkeurig? Dan is Wetenschappen-Wiskunde de richting naar jouw hart!

Allerlei wetenschappelijke ontdekkingen hebben ons leven de laatste jaren ingrijpend beïnvloed. In laboratoria ontcijferen wetenschappers het dna van het leven. Wetenschap is verankerd in talrijke belangrijke domeinen. Denk maar aan geneeskunde, milieu, wonen en voedsel. In de labo’s van biologie, fysica en chemie leer je met de nodige accuraatheid experimenten uitvoeren.

Daarnaast is er een stevig pakket wiskunde. Je hebt de keuze tussen 6 en 7 uur. Je ziet flink wat theorie, maar ook heel veel toepassingen. Via de onderdelen algebra, meetkunde, analyse, statistiek en kansrekening leg je een rijke basis om een probleem met de nodige nauwkeurigheid te analyseren en op te lossen. In het 6de jaar kan je ook nog een keuzemodule abstracte wiskunde volgen.

Ook de moderne talen krijgen de nodige aandacht. Ze zijn een handig middel om wetenschappelijke literatuur beter te begrijpen.

Toelatingsvoorwaarden

In de tweede graad volgde je best een richting met 5 uur wiskunde.

Vergelijk studierichtingen

Lessentabel

Vak
5de jaar
6de jaar
Engels
2u
2u
Frans
3u
3u
Geschiedenis
2u
2u
Godsdienst
2u
2u
Lichamelijke opvoeding
2u
2u
Nederlands
4u
4u
Aardrijkskunde
2u
1u
Biologie
2u/1u
3u/2u
Chemie
3u
2u
Fysica
2u
3u
Wiskunde
6u/7u
6u/7u
Keuzemodules
2u
2u
Totaal
32u
32u
Website ontwerp en ontwikkeling door Brandwolves.be
corner-double-right-up